The use of a food supplement is associated with changes in total cholesterol levels in adult women

DSpace/Manakin Repository

The use of a food supplement is associated with changes in total cholesterol levels in adult women

Show simple item record

dc.contributor.author Tavares, Nelson Rodrigues
dc.date.accessioned 2016-04-20T11:36:11Z
dc.date.available 2016-04-20T11:36:11Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.issn 2182-2360
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10437/6927
dc.description.abstract Níveis elevados de colesterol total são um factor de risco significativo para as doenças cardiovasculares. Uma formulação oral, constituída por dois tipos de cápsulas, contendo as primeiras: Extrato de Arroz vermelho fermentado, Cloridrato de piridoxina, Riboflavina, Ácido pteroilglutâmico e Cianocobalamina, e as segundas: uma mistura de óleos de peixe com Ácido docosahexaenóico e Ácido Eicosapentaenóico, foi testada em mulheres adultas (n = 14) com valores de colesterol total >200 mg/dL. Após 4 semanas de suplementação, foi observada uma diminuição nos valores médios de colesterol total. O consumo desta formulação, ao longo de 4 semanas, reduziu significativamente (p =0,001) neste grupo de mulheres, os níveis elevados de colesterol total. pt
dc.description.abstract High levels of total cholesterol are a significant risk factor for cardiovascular disease. An oral formulation comprised of two types of capsules was tested in adult women (n = 14) with total cholesterol values >200 mg/ dL. In the first capsule were red yeast rice extract, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, pteroylglutamic acid and cyanocobalamin, and in the second, a mixture of fish oils containing docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid. After four weeks of supplementation, a significant (p =0.001) decrease was observed in the mean values of total cholesterol. en
dc.format application/pdf
dc.language.iso por pt
dc.publisher Edições Universitárias Lusófonas pt
dc.rights openAccess
dc.subject COLESTEROL pt
dc.subject CHOLESTEROL en
dc.subject SUPLEMENTOS ALIMENTARES pt
dc.subject DIETARY SUPPLEMENT en
dc.subject MULHERES pt
dc.subject WOMEN en
dc.subject ESTUDOS DE CASO pt
dc.subject CASE STUDIES en
dc.subject CIÊNCIAS FARMACÊUTICAS pt
dc.subject PHARMACEUTICAL SCIENCES en
dc.title The use of a food supplement is associated with changes in total cholesterol levels in adult women en
dc.title Alterações nos níveis de colesterol total em mulheres adultas estão associadas a um suplemento alimentar pt
dc.type article pt


Files in this item

Files Size Format View
art3_12n2.pdf 374.2Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account